Alla våra fantastiska resor

Resa

Koppla av på Miamis stränder

1924101-south-beach-miami

Miami är en stad som ligger på fastlandet i USA. Cirka 6 km österut, på ett antal barriäröar, ligger staden Miami Beach. Den har ett subtropiskt klimat och staden gränsar till långa stränder med fin sand och långgrunda bad. Även på vintern ligger temperaturen upp mot 18 grader, på sommaren runt 30 grader.

Det finns flera olika stränder inom området, men en av de absolut populäraste är South Beach. Den motsvarar i stort sett allt man sett på film eller i turistbroschyrer. Det finns en gigantisk sandstrand, blått hav, blå himmel och vattnet blir aldrig kallt. Inom gångavstånd finns barer, restauranger, shopping. Det finns alla möjligheter att utöva vattensporter, segling, jetski eller vattenskidor. Eftersom det är en så välbesökt strand har man ett väl utbyggt system med badvakter och stationer för första hjälpen.

Självklart har det uppstått ett mycket stort antal hotell kring denna strand med mycket varierande prisklass och servicenivå. Längs stranden löper en väg kallad Ocean Drive, som har förekommit på massor av filmer.

En annan välkänd strand är Coconut Grove. Stranden är fin, men de flesta kommer hit för att promenera eller shoppa i staden. Det finns otaliga små butiker och ett rikt folkliv året runt. Det finns nästan alltid olika typer av uppträdanden i staden.