Alla våra fantastiska resor

Resa

Att se och göra i New York

902523-new-york

För den som planerar ett besök i New York, NY, är nog huvudproblemet att det finns för mycket att välja på, och listan över ”måste ses” blir alldeles för lång.

Ett besök på Rockefeller Center är kommer dock högt på allas lista. Byggnaden är mycket välkänd, har synt i massor av filmer och TV-program. Man kan åka hiss högst upp till en observationsplattform, där man får en fanatiskt utsikt över staden. Det är säkert en av de bästa utsiktsplatserna i NY, där man kan se över 100 byggnader som är mer än 150 meter höga. Man ser även Frihetsgudinnan.

Central Park är också högt på listan. Parken är sannolikt den bäst kända i världen, och är verkligen riktigt stor, med 20  000 träd och 100 km gångvägar. Dagtid är parken fylld av aktiviteter, bollspel, uppträdanden, konserter. Det rekommenderas ofta att man på kvällstid skall hålla sig till de större gångvägarna.

I NY finns flera bland världens bästa museum som Metropolitan Museum of Art. Det står sig mycket väl i jämförelse med de bästa europeiska med sina samlingar från Egypten till impressionismen. Om man reser med barn är American Museum of Natural History ett bra tips. Deras samling av dinosaurer brukar intressera alla unga.