Alla våra fantastiska resor

Resa

Åk på sportresa till USA

39258-skiing

Ordet sportresa har säkert olika innebörd för olika människor. För vissa kan det säkert vara att åka för att titta på till exempel ishockey. Det finns ett stort antal arrangörer som säljer färdiga paket. Ishockey i Sverige är starkt förknippat med snö, kyla och vinter, men man kan exempelvis åka till varma Florida och se matcher med Florida Panthers i NHL-serien. Eller varför inte se New York Rangers i Madison Square Garden i New York.

För andra kan det vara skidåkning som är sportresan. USA har många mäktiga bergskedjor och fina anläggningar. En välkänd sådan är Aspen i Colorado som bland annat arrangerat många stora alpina tävlingar. Sierra Nevada i Kalifornien erbjuder fina alpina förutsättningar i ett soligt klimat.

Många skidorter kan på sommaren erbjuda ett mycket fint fiske, med rejäla fångster av ädelfisk. Man har förstås även sådant som forsränning och vandringar, oftast på föredömligt ordnade leder.

För de som vill spela golf finns verkligen ett stort utbud. Många reser till Florida eller Kalifornien för det behagliga klimatet, men det finns till exempel mycket intressanta ökenbanor i Arizona, väl värda ett besök.

Utövare av sommarsporter bör ju komma ihåg att även Hawaii ingår i de amerikanska staterna, och har utmärkta förutsättningar för vattensporter.